Eerste oogst

Vrijdag haalde ik mijn eerste oogst op in mijn tuin. Een bloemenoogst wel te verstaan. Een bosje blauwe druifjes en een handvol tulpen. Al die mooie voorjaarsbloemen komen jaarlijks gratis op in de tuin en vermeerderen zich ook nog eens rijkelijk. En hoewel de bloemen langer zullen bloeien als ik ze in de tuin laat staan zal ik er toch meer van genieten nu ze hier bij mij op de eettafel staan.

De tulpen gaan razendsnel. Vrijdag was er bij de meeste bloemen net te zien dat ze rood zouden kleuren. Nu kun je al bijna ín de knop kijken.

Het voelt als een verrassing om opeens een bosje bloemen uit eigen tuin te hebben, meestal heb ik die pas in juli/augustus. Ik geniet er des te meer van. Wat heerlijk dat het voorjaar begonnen is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.