Vroeg aan de slag

Met het mooie weer is het me helemaal ontschoten om blogstukjes te typen. Hopelijk zaten jullie ook liever buiten dan binnen achter de computer en is het niet eens opgevallen.

Vanmorgen wilde ik vroeg naar de tuin. ’s Middags is het véél te heet om in de volle zon actief te zijn. Ik heb heel wat werk kunnen verzetten en dat geeft een voldaan gevoel. Zo zijn er inmiddels heel wat plantjes die de tuin in kunnen. Regelmatig neem ik wat mee van huis maar meestal blijven ze in potjes in de kas staan. De komkommerplantjes zijn een goed voorbeeld. Afgehard, groot genoeg om in de volle grond te staan, maar… er moest eerst nog een tunnelkas gemaakt worden. Tsja, van die dingen die ‘nog even’ eerst moeten gebeuren. Daar kom ik dus niet altijd aan toe. Maar vandaag wel en inmiddels is er een mooie tunnelkas voor de komkommerplantjes. Er is nog ruimte over, ik wil er een meloen in proberen te kweken. In de kas groeit ‘ie denk ik beter maar het zou moeten kunnen. Ik heb er genoeg dus het is leuk om eens te proberen.

De courgettes staan inmiddels ook in de tuin, al ben ik van de ene niet helemaal zeker of het courgette of toch pompoen is. Ai, die plantjes lijken in het begin zo op elkaar! En als ik ze dan ga verschuiven helpen de naamkaartjes niet meer. Niet zo’n gek idee om de namen óp de potjes te zetten ipv ernaast. Gelukkig is een pompoen ook welkom op dat plekje.

Van “de scout” kreeg ik een overschot van zijn snijbonen. Volgens mij had ik er vorig jaar ook een paar en die gaven heerlijke bonen. Hij gaf me de tip om ze naast mijn druivenbogen te zetten en die raad heb ik met plezier opgevolgd. Zo kunnen ze lekker klimmen en hoef ik geen extra ruimte vrij te maken. Ik had klimdoperwten gezaaid bij de bogen maar hiervan is maar een klein beetje opgekomen. Er kan dus nog wel wat anders bij.

Tussendoor dronk ik een bakje koffie en trok ik héél veel distels uit de grond. De Spruit-tuin staat er weer netjes bij, wat een heerlijk gevoel.

Eén antwoord op “Vroeg aan de slag”

  1. Bij mij ligt er een rol schilderstape en een pen naast me als ik aan het voorzaaien ben. Werkt ideaal. (Ook voor restjes die de vriezer in gaan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.