Samenwerken

M&M-tuin

Twee keer op één dag aan het werk in de tuin, geen wonder dat ik geen tijd had om een stukje te schrijven. Maar er is genoeg spreekstof. Vrijdagavond gingen mijn vriend en ik samen aan de slag. Een bevriende timmerman heeft een prachtige kist voor mijn tuin gemaakt en de oude kan gesloopt worden. Tot nu toe functioneert de oude, blauwe kist nog wel, maar ideaal is deze niet. Er zit geen bodem in en het onkruid groeit er zo doorheen. Wat klein tuinmateriaal kan er in liggen, maar kostbaar gereedschap ligt er niet geheel veilig. Mijn vriend had er dan ook weinig gereedschap voor nodig om de kist compleet te slopen.

Meer werk was het weghalen van de troep die er onder lag. Wat de vorige tuineigenaar erin gespaard heeft weet ik niet, maar het lijkt verdacht veel op een vuilnisbelt. Tientallen stukjes plastic, takken, plastic deksels, metalen doppen, kaartjes van groenteplantjes, plastic potjes, touw, een metalen staaf en talloze stenen en brokjes steen.

Ik had verwacht dat er tegels onder zouden liggen, weliswaar wat onder het zand, maar toch. Dat bleek niet te kloppen. Alleen aan de voorkant liggen tegels onder 5 cm aarde. Eigenlijk ging het ons vooral om die grote tegels. Het plan was namelijk om de nieuwe kist halverwege de tuin te plaatsen. Met al het afval in het voorste stukje tuin is het de moeite waard om die plan te heroverwegen. Als ik wil kan ik het wel helemaal schoon krijgen maar het is erg veel werk. Met een kist er bovenop heb je er geen last van. Nog maar even over nadenken dan. En later verhuizen kan ook nog altijd.

Verder zijn we samen nog even actief aan het onkruid trekken geweest. Zelfs zonder tuinervaring kun je in mijn tuin momenteel weinig verkeerd doen. Van onder het plastic komt het onkruid nog flink opzetten. Soms met witte slierten van twee meter lang gaan ze op zoek naar licht. Het pad is nu weer netjes, wat heerlijk! De resterende zakken met onkruid en een deel van het afval gingen mee in de auto. De stort was al dicht, de resten van de kist zullen nog even moeten wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.