Maffia

M&M-tuin

Toen we in januari werden rondgeleid over het complex om een tuin te kunnen kiezen, kwamen we langs de M&M-tuin. Het jaar ervoor was er op verschillende tuinen wateroverlast geweest en deze tuin was een stuk hoger dan de rest. Dat leek ons wel een voordeel. ‘De Italiaan die er tuinierde gooide er regelmatig aarde op en daardoor is deze tuin hoger dan de rest,’ vertelde de man van het bestuur. Grappend zei hij erachteraan: ‘Ik zei de man altijd dat ik hem ervan verdacht dat hij voor de maffia werkte en dat de tuin hoger is omdat er een stel lijken onder de grond liggen.’ We hadden dikke lol en ik zag het al voor me dat ik op een kist zou stuiten tijdens het tuinieren.

In maart, lekker actief in de tuin, schoot het verhaal me weer te binnen toen ik met mijn schep op iets hards stuitte. Het lijk! Het was te diep om uit te graven, bovendien was ik niet bezig met lijken opgraven maar met onkruid verwijderen. Toch had het mijn nieuwsgierigheid gewekt. Want natuurlijk lag er geen lijk, maar… wat voor geheimzinnigs zou er dán een halve meter onder de grond liggen?

Vorig weekend stuitte ik wéér op het harde stuk. Nu werd ik toch wel nieuwsgierig. Dat het geen ingegraven tegel was, daar was ik inmiddels wel achter. Het was best groot en was van hard plastic. Het deed me denken aan de kratten die ik thuis heb staan. Een kist…? Ik besloot mijn nieuwsgierigheid maar eens te bevredigen. Met de schep groef ik het ding uit. Er kwam een groot, rond gevaarte uit. Geen lijk. Wel een eh… iets. Ik had eigenlijk geen idee wat het was.

Een andere tuinder die even kwam buurten wist me te vertellen dat het de bodem van een composteerput was. Aha. Gewoon een tuinierende Italiaan dus.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.