Praatjes

M&M-tuin

Tuinieren in een volkstuin is meer dan alleen in de tuin werken. Met zoveel mensen met dezelfde hobby op één complex ontstaan snel contacten. Even kijken wat de ander in de tuin heeft, een keer wat groente ruilen, tips uitwisselen voor de ongedierte bestrijding, er is genoeg om over te praten.

Twee tuinen in twee verschillende plaatsen onderhouden is niet ideaal, dat moet ik toegeven, hoe leuk ik het ook vind. Soms kan ik door mijn logeerhond een paar weekenden niet (zo lang) van huis en groeit het onkruid harder dan ik het bij kan houden. Maar ik beleef er wel veel plezier aan en gelukkig houdt het zeil een deel van de tuin bedekt.

Naast het grote plezier dat ik in de M&M-tuin beleef zijn die contacten de reden geweest om deze volkstuin te beginnen. Ik merk dat het me enorm goed doet dat ik nieuwe mensen leer kennen in de woonplaats van mijn vriend. Dat ik zelf iets opbouw, dat ik mijn eigen hobby’s kan uitoefenen en juist daar contacten opdoe. Bijna elk weekend leer ik weer nieuwe mensen kennen. Dat maakt het een stuk makkelijker om de namen te onthouden dan als ik alles tegelijk te horen zou krijgen.

Ik heb me er wel eens over verbaasd dat het complex soms bijna uitgestorven was terwijl ik druk bezig was om de week weer in te halen. Maar in de zomerperiode zijn er zaterdagmiddag duidelijk meer mensen op het complex bezig dan als het sportseizoen (denk ik) nog gaande is.Zo leerde ik de buren aan de ene kant enkele weken geleden kennen en zag ik dit weekend voor het eerst de achterbuurman. Ik heb de andere twee tuinders van aangrenzende tuinen nog altijd niet gezien, ze hebben net een ander ’tuinritme’. Ik zie er naar uit om een keer kennis te maken. Tot die tijd heeft het iets mysterieus, zo’n tuin die ‘vanzelf’ onkruidvrij lijkt te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.