Rondje tuin

Vandaag laat ik jullie een rondje door de tuin maken om een idee te krijgen van hoe het er (globaal) bij staat.

Foto 1 is gemaakt terwijl ik helemaal achterin bij de tuinkast sta. De hoge stokken zijn zo dicht begroeid met bonen dat het meer een haag lijkt. De eerste bonen zijn al geplukt en verorberd. Aan de andere kant van het pad (midden van de foto) groeit de prei. De rest is vrijwel allemaal bloemen in alle soorten en maten.

Op foto 2 springen de rode roos en de paarse IJzerhard er meteen uit. Op de achtergrond is de kas te zien (ik sta nu nog steeds achterin de tuin). Vóór de kas zie je de kapucijners. Ze kleuren al wat geel, het zal wel bijna gebeurd zijn met deze smakelijke ingrediënten voor de lunch. Vooraan zie je de groene, lage bonen. Stiekem zijn er toch wat klimmers bij en moest ik weer wat stokken tevoorschijn toveren.

 

Op foto 3 sta ik midden in de tuin. Precies voor mij steekt de kogeldistel zijn ‘kogels’ de lucht in. De eerste bollen staan al in bloei en worden druk bezocht door de hommels. Links op de foto zie je de courgette. Rechts op de foto zie je de frambozenstruik met daarvoor een bodembedekker die het (anders lege) stuk tuin beschermd tegen uitdroging. In het midden van de foto is nog net een eenzaam paaltje te zien, wat nog herinnert aan de gesneuvelde perenboom.De oranje goudsbloemen zijn straks ook op de grote foto te zien.

Voor foto 4 zet ik een aantal stappen naar voren, ik sta ongeveer bij het eenzame paaltje. Ik draai me om en zie voor me het vrijwel lege vak waar de wortels en uien in groeiden. Rechts zijn nog dezelfde frambozenstruiken bezig hommels aan te trekken met hun aantrekkelijke bloemetjes. Het tegelpad dat langs de framboos liep heb ik er grotendeels uitgehaald om in de M&M-tuin wat meer ruimte te hebben. Een groot deel van het jaar is het pad toch slecht begaanbaar en het belangrijkste is dat ik wat stapstenen heb als ik frambozen wil plukken. Verder zijn de bladeren van de rode bieten zichtbaar. Daarachter staat de plastic tunnelkas. Hierin groeien de meeste komkommerplanten.

 

Foto 5 maak ik van de kas. Het is lastig om op een foto goed te laten zien hoe het er allemaal uitziet maar mocht je nu één stap naar voren kunnen doen en in de kas staan dan stijgt de temperatuur zo’n 10 graden. Rechts en voor staan de tomatenplanten. Links zie je een komkommerplant de lucht in gaan en op de grond groeien links ook nog twee meloenplanten. Tussendoor staan paprikaplanten. O, en niet te vergeten: de goji-bes staat linksachterin. Er zijn zowaar paarse bloemetjes verschenen… 😉

De laatste (grote) foto is van het vooraanzicht van de tuin. Deze foto staat altijd op de homepage van deze blog en ververs ik met enig regelmaat. Er zijn twee bogen behoorlijk overdekt met druivenstruiken en klimbonen. Zo is de linkse boog inmiddels tot aan de top gevuld, de boog hier vooraan is ook bijna zover. Rechts is weer het plastic van de tunnelkas te zien. Links groeien onder het felgroene net de koolplanten. Als ik het goed onthouden heb zijn het er 8, waarschijnlijk allemaal witte en rode kool. De boogjes van de pvc-buizen die je rechts op de foto ziet horen de doperwten te ondersteunen. De doperwten hebben er echter al de brui aan gegeven. Tijd voor wat nieuws.

Na deze rondleiding is het dan nu eindelijk tijd voor het bakje koffie. 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.