Papaver

Zowel in de M&M-tuin als in de Spruitenieren-tuin groeit papaver. Eigenlijk bloeit het maar kort maar ik vind het een mooie plant om te zien omdat de bladkleur niet helder groen is zoals bij de meeste planten het geval is. Bovendien komt er een prachtig zaaddoosje tevoorschijn als de bloem eenmaal uitgebloeid is. Papaver zaait zich massaal uit dus redenen genoeg om tijdig de zaaddoosjes af te knippen. Ik wilde ze thuis gaan drogen en te sier zetten. Net als vorig jaar, dacht ik. Toen ik echter eenmaal een bos papaver op de mat had liggen en het een na het andere zaaddoosje zich massaal leegde, betwijfelde ik of ik dit wel eens eerder had gedaan. Dan had ik die talloze zaadjes zéker wel onthouden en het een beetje anders aangepakt. Ach… gelukkig heb ik gewoon een stofzuiger.

Inmiddels zijn heel wat zaaddoosjes leeg en mogen ze mijn kamer versieren. De bolletjes verschillen allemaal (nog) van kleur en dat ziet er leuk uit. Met de regen die buiten tegen de ramen slaat geeft zo’n droogboeket je zowaar al een herfstig gevoel. Maar gelukkig, de zomer is nog niet voorbij! 🙂

2 antwoorden naar “Papaver”

    • Nou…er komen zo’n 100 zaadjes uit één zaaddoos en ik heb dit jaar zo’n 20-30 papaverplanten. Per plant komen meerdere zaaddozen. Als ik dat allemaal laat ontkiemen krijg ik een papaverveld
      Er zijn overigens nog genoeg dichte zaaddozen om volgend jaar nog een paar te zaaien. Want ik vind ze wel erg mooi!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.