Bonen belevenissen I

Er valt altijd wat te beleven met bonenplanten in je tuin. Tenminste, bij mij is dat wel het geval. Zo kwam ik afgelopen maandag op mijn tuin. Het waaide hard en ik was opgelucht toen ik zag dat de druivenstruik nog overeind stond. Dit keer moest ik echter de bonenstokken overeind hijsen. De stokken bleken onder invloed van de wind en regen scheefgezakt te zijn. Als twee handen nodig hebt om ze recht te zetten is het een lastige klus om ook nog iets aan hun stabiliteit te verbeteren. De grond was zacht, de stokken bogen door onder het gewicht van de bonenplanten en zodra één stok scheefzakte trok deze de hele zaak weer mee omver.

Met wat extra stokken heb ik de hele boel weer wat overeind weten te zetten. Waarschijnlijk heb ik ook teveel bonen per stok waardoor alles te zwaar is geworden. Terwijl ik dit typ waait het buiten behoorlijk en ik houd mijn hart vast voor mijn bonenstaken. Want ze stevig in het gareel krijgen is me niet gelukt. Ik heb allang door dat een stevige constructie maken iets is waar ik nog veel ervaring kan opdoen. Het zal me een hoop ‘noodsituaties’ schelen na een storm. Er valt altijd nog genoeg te leren in een tuin en dit jaar is dat vooral ‘hoe maak ik mijn tuin windbestendig?’ 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.