Roze

Het is januari en op mijn balkon ontwaar ik allemaal roze. Dat is opvallend, doorgaans is het vooral groen en grauw op mijn balkon in de winter. Mijn nieuwsgierigheid is dan ook snel gewekt en ik ga al dat roze maar eens beter bekijken. Bij mijn inspectie kom ik een felroze bloempotje tegen dat met de storm over het balkon gewaaid is. Dát past dan wel weer bij de winter.

In een grote bloempot is een cyclaam volop in bloei. Zou de bloei me niet eerder zijn opgevallen of is het echt zo snel gegaan?

Het laatste roze dat opvalt is opmerkelijk. Het blijkt namelijk de anjer te zijn die bloeit! Dat is een leuke verrassing. Door de harde wind zijn de stengels behoorlijk naar beneden gehangen en de bloem hangt dan ook op zijn kop aan de buitenkant van het balkon. Het voelt alsof ik een vis binnenhaal als ik de bloem naar boven haal om beter te bekijken. En dan ontdek ik dat het niet het enige bloemetje is, er zitten nog meer knoppen aan. Wat leuk! Hoe langer ik een tuin/balkon heb, hoe meer ik begin te beseffen dat ook de wintermaanden iets te bieden hebben. En in de winter valt alles wat wél bloeit juist meer op.

Eén antwoord op “Roze”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.