Bloembolletjes

Een paar weken geleden stopte ik nog bollen in de grond in mijn tuin. Op het balkon zijn ze allang boven de grond en zorgen ze voor wat fris groen in de bloempotten. Ik denk dat het allemaal narcissen zijn, al kan er ook gerust wat anders tussen zitten. Het is elk jaar weer even een verrassing 😉 Ik ben blij dat ze al zo vroeg in het jaar zo hun best doen al zal het nog een hele tijd duren voor ze zullen gaan bloeien.

Voor wie al graag het voorjaar in huis haalt: in januari zijn er bij de tuincentra (ook wel bij tuinafdelingen van bouwmarkten) vaak fikse aanbiedingen op bloembollen. Vanaf een bepaalde datum mogen ze namelijk niet meer verkocht worden (als ik het goed heb onthouden is dat half februari) De bloembollen kun je dan al vanaf het begin zien opschieten, in tegenstelling tot de voorgetrokken bloembollen bij de bloemenzaak. Het vraagt wat meer geduld, maar je kunt er ook langer van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.