Twee knoppen

Dagelijks kijk ik naar mijn Amaryllisbollen die met een flinke snelheid de lucht in schieten. Nou ja, voor een plant is het een flinke snelheid. Ik was dan ook zeer verbaasd toen ik vandaag een nieuwe knop van al 5 cm ontdekte. Heb ik daar steeds overheen gekeken? Ik keek nog eens goed en ja hoor, ik heb zowaar een bol waar twéé bloemknoppen in zitten! Wat ontzettend leuk!

Inmiddels ben ik toch wel benieuwd waarom de ene bol één bloem geeft en een andere bol meerdere. Even op internet struinen…

Ik stuit al snel op een prachtige, informatieve site die ik jullie zeker niet wil onthouden. Er staat overzichtelijke, handige informatie op over de Amaryllis. En daar kom ik erachter dat het inderdaad de soort bol is die bepaald hoeveel knoppen er komen. Hoe groter de bol, hoe meer knoppen. Nou, dat klopt bij mij wel, de twee-knoppige bol is bijna twee keer zo groot als die met één knop. Voor wie meer informatie wil over de Amaryllis, ga vooral even kijken op onderstaande site.


www.deenbloembollen.nl/informatie-amaryllis-bollen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.