Gestekte Yacon

Het is gelukt! Het takje dat ik had afgebroken van de yacon heeft niet alleen wortels gekregen maar is inmiddels ook aangeslagen in de aarde. En dat terwijl het takje voor ik het in een vaasje had gezet eerst nog een week ‘ergens’ heeft gelegen. En zo groeit er midden in de winter een yaconplantje bij mij in de vensterbank. Enige nadeel is dat ik meer blij wordt van het plantje dan van de yaconknol. O, ik vind het lekker hoor, daar niet van, maar ik merk dat het best veel is en uiteindelijk blijft het maar liggen. Dat is toch eigenlijk jammer?

Ach, in het voorjaar kan ik de plant vast wel aan een liefhebber kwijt en tot die tijd geniet ik van het frisgroene in mijn vensterbank.

5 antwoorden naar “Gestekte Yacon”

  1. Yakon is in de mode en heb ik al een paar keer geprobeerd in verschillende jaren en met verschillende planten het ‘zoet’ te proeven.Ook na een paar maanden wachten maar nee, het blijft naar niets smaken.
    Laat ik het voor mijzelf maar eens afsluiten DE YACON SMAAKT NAAR NIETS !!
    Tijd voor een nieuwe teelt ….toch?
    Groet,Emmie

  2. Yacon. Ik ben er gek op super gezond en als je veel hebt gewoon siroop maken heerlijk zoet en een goede suiker vervanger.

    Groetjes Simone

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.