Gelijke stand

Met weinig meer dan de Amaryllis om over te vertellen komt er hier weer een stukje over deze wonderlijke bollen. Ze blijven me verbazen. Waar de rechter bol eerst zo’n 20 cm achterliep op de linker bol, zijn de knoppen nu op gelijke hoogte. In mum van tijd had de één de ander bijgehaald. Inhalen zal vast ook nog wel gebeuren. De linker Amaryllis begint inmiddels tot bloei te komen, de rode kleur wordt steeds meer zichtbaar. Met een plekje in de zon gaat het natuurlijk ook veel sneller. Wil je de groei en bloei zo lang mogelijk rekken dan is het aan te raden om de bollen op een koele plek te zetten. Zéker niet boven de verwarming en in de zon zoals deze staan. Maar ach, er is nog weinig aan groeiend groen in huis. Bovendien geniet ik er veel meer van, nu ze zo in het zicht staan, dan als ze in (bijvoorbeeld) de koele badkamer zouden staan. En in de badkamer staan al tulpenbollen die langzaam uitlopen. Voor als de Amaryllis uitgebloeid is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.