Oud & nieuw

Vanmiddag at ik de laatste cherrytomaatjes ‘Sungold’ van ‘vorig jaar’. Weliswaar waren de tomaatjes nog niet zo oud, maar de plant was wél van vorig jaar. Inmiddels is de plant weggegooid omdat deze teveel last had van luis en er inmiddels toch wat zielig uit begon te zien. Ik had een aantal takjes gestekt en in water gezet. Zo langzamerhand waren de kleine plantjes hard toe aan vaste grond rondom hun wortels. Dus ging ik vanavond aan de slag om in hun wensen te voorzien. Drie tomatenplantjes van… ja, vorig jaar. 🙂 Ik zal ze voorlopig goed in de gaten moeten houden, ze zijn erg kwetsbaar (juist bij de overgang van vaas naar potgrond) en zullen nóg sneller last hebben van luis. Waar ik ze vanuit de vaas nog makkelijk even kon afspoelen onder de kraan, zal ik ze nu met groene zeep moeten bespuiten. En dat is toch wat minder effectief dan de luizen wegspoelen is mijn ervaring.

Inmiddels komt de nieuwe lading tomatenplantjes ook flink op gang. Het zal niet lang meer duren voor de eerste tegen de kap van de bak aankomt (niet op de foto). Heerlijk om weer van groeiende plantjes te kunnen genieten!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.