Nog maar een keertje

Het was deze week de week van de andijvie. De vier kleine plantjes die ik had gekocht zijn uitgegroeid tot fikse kroppen. De eerste krop had ik al vroeg geoogst, wetend dat er altijd veel andijvie van een krop komt. En die vier plantjes zijn natuurlijk precies tegelijk klaar om geoogst te worden. Na twee maaltijden was de krop op. Krop twee ging naar een vriendin en krop drie vulde de hele wasbak. Nu vind ik het heerlijk om stamppot rauwe andijvie te eten. Maar drie keer in een week vind ik wel genoeg. De krop is nog niet op. Van mijn schoonmoeder kreeg ik een ander recept voor andijvie, een soort quiche. Binnenkort maar eens uitproberen. Tot die tijd blijft de andijvie in de koelkast. Een krop andijvie (of sla) kun je al snel een paar weken goed houden door deze in een vochtige theedoek te wikkelen. De blaadjes, die veel vocht bevatten, drogen zo minder snel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.