Regenboog snijbiet

In de tuin heb ik snijbiet gezaaid van verschillende kleuren. Rood, oranje, geel en wit. Met de kleurrijke stengels zou het er vrolijk uit moeten zien en dat zou het ook doen als het niet zo explosief was gegroeid. De stengels zijn bijna niet zichtbaar onder de grote groene bladeren. Maar voor het oogsten maakt dat natuurlijk niet uit. Ik zoek van alle kleurtjes wat uit. En zo is het op ons bord een vrolijke boel. De kleine blaadjes eten we als sla, met de stengels er fijn gesneden doorheen. Het zorgt voor een knapperige bite.

Van de grotere snijbiet kook ik de stengels, in stukjes, zo’n 5-7 minuten. De bladeren slinken snel, net als spinazie en zijn sneller klaar. We aten het laatst met wat aardappels en een stukje vlees. De smaak was wat flauw en persoonlijk vond ik de verhouding blad-stengel niet in evenwicht. Maar er is nog genoeg snijbiet om het op een andere manier klaar te maken. In mijn kookboek zag ik een recept om de stengels in te maken tot zoetzuur. Kan ik mooi het blad gebruiken voor de warme maaltijd.

Voor wie ook eens iets met snijbiet wil klaarmaken: op de site groentegroente.nl staat hoe je snijbiet kunt klaarmaken en staan allerlei verschillende recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.