Eindelijk maar toch

De kogeldistel in mijn bloembak bloeit! Het heeft lang geduurd en dat heeft een oorzaak. De kogeldistel was weer prachtig opgekomen in het voorjaar. Zo vlak voor ons trouwen bleek de plant vol te zitten met luizen. Ai… Het kwam er een keer van om de bladeren in te spuiten met groene zeep en verder… tsja… de plant moest zichzelf een beetje zien te redden. Maar zowaar, in zo’n gezellig appartementencomplex zijn er altijd wel mensen die een ander even willen helpen. Maar misschien niet helemaal op de manier die ik had gedacht.

Op een dag zag ik dat de plant uitgetrokken was en netjes op de bloembak lag. Ik snapte er niks van, waarom trok iemand zomaar planten uit mijn plantenbak?! Ik zag in elke buur een potentiƫle plantenhater. Zo kwamen ze alleen niet echt op mij over en na enige tijd moest ik concluderen dat er iemand behulpzaam het groot geworden onkruid eruit heeft getrokken. Tenslotte wil niemand een dikke distel in zijn bloembak hebben, nietwaar?

De plant was verloren dacht ik, maar dan kende ik mijn distel nog niet goed genoeg. Na enige tijd kwam er tussen de uitgebloeide duizendschoon weer een kogeldistel tevoorschijn. En inmiddels bloeit deze mooi paars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.