Vorige week heb ik een nieuwe soort zoetzuur uitgeprobeerd. In het boek ‘Eten uit de moestuin’ van Marleen van Es stond een recept voor zoetzuur van snijbietstengels. Met al die snijbiet op de tuin (het groeit harder dan wij kunnen eten) is elk recept welkom. In tegenstelling tot mijn eigen recept van zoetzuur hoef je hier niet eerst de groente in zout water te leggen en ook hoeft de groente niet gekookt te worden. De stengels kunnen rauw in een potje en je hoeft er enkel kokend water met azijn en suiker bij te doen. Zo’n makkelijk recept wilde ik graag eens uitproberen. Met alle verschillende kleuren stengels ziet het er leuk uit. We moeten het resultaat nog proeven en ik hoop van harte dat het lekker is. Er is nog een heleboel snijbiet dat ik dan kan verwerken en het is leuk om zoiets cadeau te geven. Mochten de stengels te hard blijken dan wil ik het nog eens proberen met gekookte stengels en verder is er nog genoeg te variĆ«ren met het toevoegen van kruiden. Mocht er een lekker recept uitrollen dan verschijnt die te zijner tijd wel op de blog.