Naar de tuin

Waar het bijhouden van een blog wel niet goed voor is dacht ik toen ik laatst weer in de tuin bezig was. Tijdens het typen van de laatste twee blogstukkjes realiseerde ik me dat ik eigenlijk heerlijk bezig geweest was in de tuin. En dus ging ik enkele dagen na het typen weer op pad. Ik had geen duidelijk doel, al was er genoeg te doen in de tuin.

Bij het openen van de kist ontdekte ik helaas waterschade. Een plastic bakje stond vol met water. Ik kon geen lek ontdekken, mogelijk is er met harde wind regen vanaf de zijkant naar binenn gekomen. Verder leek er niets nat geworden te zijn. Het is even afwachten of het hierbij blijft.

In de kist stuitte ik op mijn zak met kalkkorrels. O ja! Een echte winterklus waar ik doorgaans pas in het voorjaar aan denk. Met bakjes vol korrels ging ik de tuin rond. Het voelde alsof ik de kippen aan het voeren was, zo strooide ik alle korrels in het rond. Kalk heeft tijd nodig om in de grond opgenomen te worden. Omdat er in de winter weinig in de tuin groeit is het een ideaal moment om kalk te strooien.

Na mijn strooirondje had ik nog mooi wat tijd over om een stukje tegelpad te leggen. Na het verwijderen van het onkruid en het opruimen van de resten snijbiet was er niet veel tijd meer over. Er zat een bui aan te komen en ik hoopte dan thuis te zijn. Al met al kwam er toch nog een stukje tegelpad, 5 tegels om precies te zijn. Maar alle kleine beetjes helpen. Met een tevreden gevoel ging ik weer naar huis, nog net voor de bui echt losbarstte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.