Amaryllis

Het is weer de tijd van de Amaryllis bollen. Het begin van het jaar, waarin ik alweer begin te verlangen naar groen en groei is altijd het perfecte moment om een Amaryllisbol te laten groeien. De hele zomer hebben ze op het balkon gestaan om met hun blad weer energie op te slaan in de bol. Aan het eind van het jaar, nog voor de vorst, heb ik de bollen naar binnen gehaald. De rustperiode is blijkbaar voorbij want de eerste Amaryllis begint te groeien. En dan gaat het ineens heel hard. Zag ik vorige week het eerste puntje, nu is de knop al zo’n 25 cm hoog.

Gister ontdekte ik dat er niet één maar zelfs twéé knoppen uit de bol komen. Vorig jaar had ik inderdaad een bol met meerdere knoppen. De bol is weer een jaar goed doorgekomen en kan me nogmaals verblijden met zijn bloei.

In een achteraf hoekje staat nog een bol. Ik ben benieuwd wanneer die gaat beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.