Wespen

De één blijft nog kalm onder tien wespen, de ander raakt hysterisch bij die ene wesp. Momenteel zien we ze weer veel, die wespen. Ze komen af op zoetigheid en zoeken dat regelmatig bij een ieder die lekker op z’n terras zit.

Bij ons thuis valt het nog wel mee, zo nu en dan komt er eentje langs, maar daar blijft het bij. Misschien omdat ik vaker koffie drink dan sap maar ik denk dat we gewoon geluk hebben.

Op de tuin echter zie ik er tientallen. Nu de pruimen rijp zijn komen ze massaal op de pruimenboom af. De eerste keer schrok ik toen ik een pruim plukte waar opeens vijf wespen uitkwamen. Gelukkig waren ze nogal sloom maar ik was meteen alert. En ja hoor, de rijpe pruimen weten ze goed te vinden. Zo nu en dan hangt er nog net een pit aan een draadje pruim, de rest van de pruim eten ze met grote happen op.

Vervelend, aangezien ik nu vele pruimen maar pluk voor ze helemaal rijp zijn om de wespen voor te zijn. Maar aan de andere kant: gelukkig. Laat ze maar lekker in de pruimenboom rondhangen. Ver uit de buurt van ons terras. Niemand die er last van heeft. En die tien pruimen… tsja, ik ben gezegend met een oogst die minstens 10x groter is dan vorig jaar, dus zelfs met de wespenvraat blijft er nog genoeg over. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.