Einde in zicht

Het einde van het verhuizen is in zicht. Wat een heerlijk vooruitzicht. De laatste twee weken ben ik zo’n 3x per week een ochtend in de tuin bezig geweest en de rek is er een beetje uit. Gelukkig geeft het resultaat veel voldoening. De fruithoek is helemaal klaar, inclusief bodembedekkers, bloembollen en mest. Een andere tuinder kwam me twee keer een handje helpen, zo ging het wat sneller maar het was vooral ook gezelliger.

De linker helft van de tuin is vooral bestemd voor de éénjarige groenten. Met het verhuizen hoefde ik daar niet veel aan te doen, maar alle kleine beetjes zijn alvast meegenomen. Zo is deze helft inmiddels voorzien van tegelpaadjes en her en der is de grond alvast losgemaakt.

Er staat nog maar weinig in de oude tuin. De prei- en winterpeenoogst staat nog te wachten evenals drie vaste planten die naar onze achtertuin verhuisd moeten worden. Ook de kist moet nog worden verhuisd. Gelukkig komen daar binnenkort twee sterke mannen voor. Verder is de tuin leeg. Het is een kale bedoening maar een goed begin voor de volgende huurder.

Tijdens het verhuizen arriveerde ook de jaarlijkse mest. Ik had dit jaar één kuub besteld (12 kruiwagens). Voor de tuin kon ik wel meer gebruiken maar ik wilde het mezelf niet te moeilijk maken in verband met het verhuizen. Ik had geluk. Omdat er al zoveel verhuisd is had ik wel tijd en energie om nog wat extra mest te kruien en er is nog mest over. Bovendien was er nog een tuinder die wat teveel mest had besteld en de rest wel op mijn tuin wilde kruien. Dat was helemaal geweldig. Vanmorgen heb ik nog een halve kuub extra gekruid en nu ligt de aarde mooi bedekt met een laagje mest.

Ik wilde in mijn nieuwe tuin wel een ruime plek hebben om te kunnen zitten en met wat grote tegels is er nu een heus terrasje aangelegd. De tegels zullen nog een keer mooi vlak gelegd moeten worden maar dat komt allemaal nog wel. Een klapstoel in de kist en in mum van tijd zit ik prinsheerlijk uit te rusten van de arbeid. Dat belooft nog veel moois voor de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.