Zelf even plukken

Afgelopen week was ik voor het eerst zelf even in mijn tuin om wat te tuinieren. Nou ja, tuinieren… het was vooral kijken en me verwonderen over de groene explosie. Ondanks alle foto’s en filmpjes die mijn vriendin me al had gestuurd was het toch een verrassing hoe groen het allemaal was. En o, die bloemen waren prachtig!

Vooral voor die bloemen wilde ik graag even langs. Ik had wat verschillende bloemenmengsels gezaaid in mijn tuin en wilde er thuis toch wel graag even van kunnen genieten. Een bosje bloemen is zo geplukt dus ging ik op de fiets naar de tuin.

Nu, bijna een week later staan de meeste bloemen nog steeds. Vooral het roze bos bloemen vind ik zelf erg mooi. Uit onze achtertuin haalde ik ook nog wat roze bloemen en zo is het een gevarieerd bos geworden. Ook de eerste gladiolen stonden in bloei. Ze staan te pronken in een vaas op de eettafel.

Behalve de bloemen plukte ik ook wat pruimen. Helaas zijn de pruimen dit jaar massaal aangevreten door kleine wormpjes en andere insecten. Van het bakje dat ik plukte bleek er maar één pruim goed te zijn. Afgelopen zaterdag haalden we dus maar pruimen op de markt. Deze waren rijp genoeg voor de jam dus binnenkort kunnen we weer wat potjes vullen.

De eerste boontjes kunnen we deze week ook eten en ik hoop ze zelf te kunnen plukken. Zo langzamerhand begint het steeds meer te kriebelen om weer lekker aan de slag te gaan maar ik moet nog even rustig aan doen. Dan maar beginnen met wat rondkijken en lichte werkzaamheden. Het plezier is er niet minder om!

Hieronder een serie foto’s van de tuin om een indruk te krijgen van mijn ‘nieuwe’ tuin. Als eerste een foto van hoe de tuin eruit zag een week voor de bevalling.

3 antwoorden naar “Zelf even plukken”

  1. Prachtige tuin! Kan me voorstellen dat je weer aan de slag wil. Dat kan vast over een poosje weer maar een kind krijgen is toch zwaar hoor. Mijn dochter is nu 19 … Pas goed op jezelf en geniet van jullie zoon.

  2. Lees nu pas je bericht over wormpjes pruimen.
    Er zijn twee soorten, helaas. Nu is de tijd een lijmband om je boom te bevestigen. Daarna in April een feromoonval in je boom hangen. Bij ons heeft dat al jaren van frustratie( alles weg kunnen gooien) eindelijk goede pruimen opgelevert. En natuurlijk een klamboe tegen de wespen. Eigen pruimen zijn het de moeite wel waard.

    • Bedankt Emmie! Dat klinkt als een hele waardevolle tip. Ik bedenk me dat het wel lastig is dat je dan de mannetjesvlinders met de feromoonval doodmaakt. Maar ik ga denk ik tóch overstag, aangezien ik al jaren elke keer wormpjes in mijn pruimen heb en ik er dit jaar dus amper van gegeten heb. Vergeleken met de wormpjes vallen de wespen gelukkig nog wel mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.