Leven

Tijdens die heerlijke tuinochtend rond de jaarwisseling kwam ik nog wat moois tegen in de tuin. Ik was druk bezig met aarde rondscheppen om onkruid los te kunnen krijgen toen ik wat oranjes zag liggen. Ik dacht eerst aan een stuk touw, met de mest van de boer komt er ook wel eens wat meer mee. Maar toen ik goed keek zag ik dat het een beestje was. Zodra het zich weer had omgedraaid kon ik het bijna niet meer terugvinden. Ik laat jullie graag even meezoeken en turen.

Het bleek niet één beestje te zijn maar het waren er twee. Waarschijnlijk zaten ze lekker weggekropen voor de kou in de dikke klei en stoorde ik ze in hun winterslaap. Ik kon het niet laten om er eentje van wat dichterbij te bekijken, wat een mooi wezentje zeg! Leuk om naast de bijtjes en de vlinders nu ook salamandertjes in mijn tuin te hebben. Ik moest het wel even opzoeken, want zijn het nu salamanders of hagedissen? Gelukkig is dat verschil goed te zien in het gedrag van de beestjes: een hagedis was allang weggesprint in de tijd dat ik mijn camera tevoorschijn haalde.

Tip: twijfel je wel eens of iets een hagedis of een salamander is? Kijk dan eens op deze site van Nature Today.

Eén antwoord op “Leven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.