Rode bessen

Het is bijna tijd om de rode bessen te oogsten. Twee struiken hangen helemaal vol. Ik laat ze het liefst zo lang mogelijk hangen, mijn ervaring is dat ze dan zoeter en soms ook nog wat dikker zijn. Maar het is opletten geblazen want verrotte besjes smaken helemaal niet.

Ik heb dit jaar ook voor het eerst (rode) kruisbessen geoogst. Ik heb het struikje gekocht omdat ik zulke lekkere kruisbessentaart had gehad bij mijn moeder. Misschien niet het meest voor de hand liggende argument voor het kweken van kruisbessen, maar ach, soms hoeft het ook niet logisch te zijn. Ik heb ze al geproefd maar erg bijzonder smaakvol vond ik ze niet. Wat dat betreft is het ook nog even zoeken naar het beste moment om te oogsten. Maar goed, ik heb nog even om dat uit te proberen want voor de taart er is heb ik nog wel één (of twee) jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.