Vogels?

20121219_164440_rsVerschillende boeken raden aan om als natuurlijke bestrijding van bepaalt ongedierte je tuin tot een goede plek te maken voor vogels.
Nu houd ik erg van vogels, ik heb een voederhuisje aan m’n raam en sinds kort zitten ze niet alleen gretig te eten maar beginnen ze ook te fluiten tijdens hun maaltijd. Gezellig! Bovendien is het leuk om naar te kijken, daar heb ik geen televisie voor nodig.
Maar een volkstuin vind ik een ander verhaal. Want nu mogen er best gezellig koolmeesjes rondhippen maar ik wil niet dat ze m’n zaadjes opeten. Ik wil ook niet dat er duiven komen die aan de net ontsproten plantjes zitten pikken. En wat te zeggen van mijn japanse wijnbes, framboos en aardbeien? Genoeg vogels die zich daar tegoed aan willen doen. Alleen los ik dan het ene probleem op met het volgende probleem.
Nu kan ik bijvoorbeeld een vogelhuisje ophangen waar koolmeesjes of pimpelmeesjes kunnen gaan broeden. Tegen de tijd dat de vogeltjes zijn uitgevlogen zijn mijn frambozen nog niet zover en dus nog veilig. Maar wat vinden mijn buren ervan? Die zou ik ook graag te vriend willen houden. En weet ik zeker dat de vogels niet lekker terugkomen tegen de tijd dat de frambozen wél rijp zijn? Welke vogels wil ik aantrekken en welke niet? Wanneer wel en wanneer niet?

Het is duidelijk, er is nog genoeg om studie naar te doen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.