Pesto

Wat doe je met een overvloed aan raketsla? Gister en vandaag had ik bezoek waarmee ik bij de warme maaltijd een rijkgevulde salade kon serveren. Aangezien de raketsla nogal sterk van smaak is gaat er relatief weinig sla in zo’n salade dus er was nog steeds over.

Ik hoorde van een buurvrouw dat je van rucola ook pesto kunt maken. En pesto kun je natuurlijk wat langer bewaren dan de sla zelf dus na wat googlen kon ik aan de slag. Voor het eerst van mijn leven pesto maken. En het is best geslaagd moet ik zeggen. Lekker om te serveren op toastjes en zodoende was het grootste gedeelte gisteravond alweer op. Morgen nog eens zo’n lekker hapje en ik kan weer wachten op de nieuwe lading sla.

Voor de ge├»nteresseerden de ingredi├źnten voor deze pesto:

  • rucola (in mijn geval dan raketsla)
  • basilicum
  • knoflook
  • geroosterde pijnboompitten
  • olie
  • geraspte kaas
  • citroensap
  • peper
  • zout

Het volledige recept is te vinden via mijn pinterest: http://pinterest.com/wolletjewol/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.