Rozengeur en bijenschijn

twee dichtgemetselde holletjes
twee dichtgemetselde holletjes

Eergisteren schreef ik over de bij die in mijn insectenhotel zat. Ik was helemaal enthousiast omdat ‘ie daar eitjes zat te leggen. Maar ’s avonds was het holletje nog gewoon open, geen eitjes…? Ik hield moed, ik had namelijk het idee dat ik een hoopje nectar zag liggen en daar is een bij vast wel zuinig op. Ach, een zwangerschap kost ook tijd dus waarom zou een bij er niet de tijd voor nemen?

Ook gister kon ik er nog niet veel aan zien, maar vanavond ontdekte ik dat het gaatje is dichtgemetseld. De kraamkamer is ingericht! En nu maar wachten op de jonge bijtjes. Dat zal nog wel even duren, het andere holletje zit ook nog dicht.

Ingrid Bergman
Ingrid Bergman

Ondertussen bloeit de rode roos buiten. Ik heb deze roos erop uitgezocht dat ‘ie enigszins geurt, dat vind ik toch wel een beetje horen bij een roos maar helaas is dat lang niet bij alle rozen het geval. Nu de knop opengegaan is, ruik ik inderdaad een lichte, zoete geur. Het heeft iets bekends, het doet me denken aan framboos maar ik kan het mis hebben. In ieder geval ruikt het lekker. En mooi is ‘ie ook! Prachtig! Kijk zelf maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.