Bloei

Er begint steeds meer te bloeien in de tuin. Vandaag ontdekte ik dat de Lavatera twee bloemen heeft, de Zinnia’s hebben al knoppen gevormd en ook een knop van de prei is gedeeltelijk opengegaan. De afrikaantjes, gezaaid om de wortels te beschermen tegen de wortelvlieg, doen het beter dan de wortels zelf. En dan is er nog een plantje met lieflijke wit-roze bloemetjes waarvan ik niet weet of het onkruid is of niet. Tsja, dat vlinderbloemenmengsel hè, jammer dat er niet op het zakje stond welke planten ik kon verwachten.

Laatst heb ik een stukje netjes op rij ingezaaid met vlinderbloemen om te kijken welke planten er wél uit het zakje komen. Inmiddels komt daar heel keurig een rijtje plantjes op. Eén soort plantje daarvan lijkt verdacht veel op een soort onkruid dat overal opkomt, dus dat zal ik er al wel per ongeluk uitgetrokken hebben. Er zit ook weer een mosterdplant tussen en verder is het nog even afwachten.

O, ik heb trouwens ook ontdekt dat er goudsbloemen uit het mengsel komen, gelukkig had ik die nog laten staan toen ik ze nog niet herkende. Daar zit inmiddels ook al een knop in. Leuk, deze plant wilde ik nog graag.

 

onbekende plantpreiafrikaantjesmosterdplantzinnialavateravlinderbloemenjapansewijnbes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.