Verwaaide bloemen

Het heeft hier flink geregend. En gewaaid. Dat laatste was een beetje teveel voor mijn zonnebloemen. Ze zijn behoorlijk groot en staan stevig in de grond.  Maar als ze eenmaal omgewaaid zijn helpt het niet om er een stok naast te zetten. Ze zijn behoorlijk zwaar en laten de stok links liggen. Een heel aantal zonnebloemen lag plat toen ik vanmiddag een kijkje bij ze kwam nemen. Een deel kon ik weer overeind zetten en bleef, ietwat scheef, hangen. Een paar andere vallen gewoon weer om. Helaas…

Ik ga deze week nog even kijken of ik er nog wat mee kan. Overigens is de zonnebloem dan niet verloren. Mijn ervaring is dat ze, zo plat als ze dan ook mogen liggen, gewoon weer verder groeien, recht omhoog. Daarna hoef ik ze dan ook niet meer overeind te zetten want dan zijn ze krom. Misschien moet ik gewoon een goeie plek vrijmaken om ze vanuit liggende positie verder te laten groeien. Dat scheelt vast een hoop gesjor.

DSCN7055_rsWat dat betreft zijn de snijbloemen zo gek nog niet. Ze zijn een stuk korter en flexibeler en minder gevoelig voor de wind. En de bloem kun je tenminste nog bekijken zonder een ladder nodig te hebben. Fotograferen, om er dubbel van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.