Ik maak er soep van!

DSCN7057_rs Deze week kon ik mijn eerste courgettes al oogsten. Wat kan dat hard gaan met dit weer zeg! Courgette op zichzelf heeft niet veel smaak en dat maakt dat ik het liever met andere groenten combineer als ik een sausje maak. Maar voor courgettesoep is het uitermate geschikt. En courgettesoep is heel erg lekker! Zie hier het resultaat, ’t liefst liet ik jullie ook even proeven maar zover is het digitale tijdperk nog niet.

Voor de belangstellenden hier de ingrediƫnten:

 • 2 grote uien
 • 4 teentjes knoflook
 • chilipoeder
 • (voorgekookte) courgette in stukken
 • een half schaaltje (niet voorgekookt) courgette in kleine stukjes
 • 1/2 bouillonblokje
 • kookroom (slagroom kan ook)
 • (geraspte) kaas
 • kerriepoeder
 • handvol verse basilicum
 • gemalen pijnboompitten (20 gram)
 • peper

Olie verhitten in de pan en hierin de ui fruiten. Even later ook de fijngemaakte knoflook en chilipoeder toevoegen. Als dit enigszins zacht geworden is kun je de voorgekookte courgette toevoegen, evenals de basilicum, het bouillonblokje en de pijnboompitten. Een paar minuten laten koken. Vervolgens met de staafmixer het geheel fijnmaken.

Vervolgens de kleine stukjes courgette, bestrooid met kerriepoeder en wat peper, toevoegen en nog even laten koken. De soep verder op smaak brengen met de kaas, kookroom en peper. Dit laatste is het lastigste onderdeel, het vergt enige oefening, maar al doende leert men!

In plaats van basilicum en gemalen pijnboompitten kun je ook groene pesto gebruiken. Erna nog enkel een beetje verse basilicum toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.