Zaad

DSCN7044_rsVandaag had ik een heerlijk rustgevend klusje te doen. Nadat het vanmorgen flink heeft geregend en geonweerd was het buiten een stuk aangenamer en kon ik lekker op het balkon zitten. Afgelopen week heb ik alle spinazieplanten meegenomen om het zaad eruit te kunnen winnen. Als ik niet beter wist zou ik denken dat de hele wereld vol staat met spinazieplanten want wat komen er toch veel zaden vanaf! Maar dat kan ik ook zeggen van de mosterdplant en die komt zelfs uit maar één zaadje. Wat dat betreft is de biodiversiteit op zich al een wonder.

Van spinazie bestaat er scherpzaad en rondzaad. De naam is volkomen logisch, bij het winnen van het zaad moest ik menigmaal een zaadje weer uit mijn vinger trekken aangezien ze zich graag ergens in vast prikken. Het moge duidelijk zijn dat ik de scherpzaad variant heb.

DSCN7046_rsNu even weer naar de tuin, genieten van de mooi in bloei staande zomerasters en zinnia’s, de gele framboos eens uitproberen, nieuwe kropsla, radijsjes en rucola zaaien en gewoon wat rondwandelen.

 

DSCN7045_rs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.