Mosterdplant gekortwiekt

Mijn tuin leek gister wel een oerwoud. De mosterdsla heeft bloemstengels die minstens tot mijn schouders komen, de tomatenplanten groeien alle kanten op, de spinazie heeft zaad gevormd en begint om te vallen en de mosterdplant was helemaal een oerwoud op zich.

Aangezien de mosterdplant al redelijk geel begon te kleuren heb ik deze gister helemaal afgesneden en vervolgens de zaadjes eraf gehaald. Dat was nog een hele klus. Achteraf gezien had ik dat liever voor een andere dag bewaard maar met de kans op regen wilde ik dat risico niet nemen. Tenslotte moeten de zaden nog een tijdje drogen en dat gaat nu eenmaal sneller als ze al bijna droog zijn dan als ze net natgeregend zijn. Hier is het overigens gister droog gebleven maar je weet het maar nooit.

DSCN7026_rsVerrassend hoeveel zaad er dan van één plant kan komen. Nou ja, nu weet ik natuurlijk nog niet hoeveel zaad het precies is want alles zit nog in de zaadhulzen, maar die vullen al een hele bak. Voor het ‘zaadjes doppen’ kan ik gerust wat tijd investeren in het zoeken naar een efficiënte methode want dat scheelt zo een paar dagen werk. Een paar miljoen boontjes doppen doe je ook niet voor je lol en dit lijkt er verdacht veel op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.