Geconserveerde rups

Ik had al begrepen dat de rupsen gek zijn op bloemkool. En op de een of andere manier hebben ze blijkbaar ook iets met een koelkast, gezien de rups die z’n cocon op de rups aan het spinnen was. Maar vandaag keek ik toch wel een beetje verbaasd toen ik een rups zag kruipen op de bloemkool die al een week in de koelkast ligt. Blijkbaar had deze zich al aardig volgegeten want zo klein was ‘ie niet meer. Ik heb de rups maar buiten in het rupsenbakje gezet, dat is toch wat warmer. Voor het geval hij (of zij natuurlijk) mocht denken dat de winter begonnen is. Na wat zoeken kwam ik nog een minirupsje tegen, misschien wel in de koelkast pas uit ’t ei gekomen.

De vlinder in wording is nog niet verder dan gister. Zo snel gaat het proces dus niet. Wel prettig, want zo kan ik het een beetje van dichtbij meemaken.

Wat de tomatenplanten in de tuin betreft heb ik de laatste oogst er vanaf gehaald. Daarna heb ik alle planten gerooid en in een vuilniszak gedaan. Morgen gaan ze naar de gemeentewerf of een vuilcontainer. Ik mag niet klagen, ik heb al met al toch nog een mooie oogst binnengehaald. En op mijn balkon staan nog een paar planten die weliswaar iets minder royaal zijn maar wel verse en (nog?) gezonde vruchten geven. Voor het geval ik straks nog niet ben uitgegeten op de tomaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.