Pompoenen (2)

pompoensoepEn toen waren er nog drie oranje en een witte pompoen over. Tijd voor recept nummer twee: pompoensoep. Inmiddels heb ik al 3 recepten voor pompoensoep in mijn bezit dus ik kan kiezen. Ik kies voor de variant met appel en verschillende soorten kruiden. Weer een hele lading pitten en een boel snijwerk. Soep kun je makkelijk al eerder klaarmaken en dan kan het heel ontspannend zijn met mooie muziek op de achtergrond en zonder tijdsdruk omdat het al bijna etenstijd is.

Op de foto staat de soep zachtjes te koken. Straks nog even met de staafmixer erin en dan op smaak maken. Maar eerst nog even naar de bakker om vers brood te halen, beetje kaas erop en even in de oven: ik verheug me er nu al op!

En dan zijn er nog 2 pompoenen over. Iemand nog een idee wat ik ervan zal maken? Komend weekend krijg ik logees die ik graag wat lekkers voorzet. pompoenen

2 antwoorden naar “Pompoenen (2)”

  1. Mijn nichtje schreef een tijdje geleden op haar blog over pompoenkoekjes. Ik heb ze zelf nog niet uitgeprobeerd (houd te veel van pompoensoep en maak dat dus eigenlijk altijd als ik eens een pompoen in huis heb), maar misschien vind je het leuk? Kun je meteen laten weten of jij ze óók lekker vindt! 🙂

    Kijk hier voor het recept: http://capturingdailydelights.blogspot.nl/2012/10/pumpkin-deliciousness_24.html

    En laat je ook weten wat je uiteindelijk met de pitten hebt gedaan? Ik vind het namelijk altijd zo jammer dat je bijna de helft van de pompoen weg gooit….

    • Bedankt voor de tip! Lijkt me leuk om eens uit te proberen. Ook handig dat je ’t deeg kunt invriezen om later nog wat te bakken. En inderdaad, pompoensoep is héérlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.