Spam

Wat minder werk in de tuin geeft tijd om eens wat andere dingen te doen. Een spamfilter te downloaden bijvoorbeeld. Ik ben er net op tijd bij. In twee dagen tijd heeft het spamfilter 473 berichten opzij gezet. Natuurlijk moest ik wel even controleren of er niet toevallig serieuze berichtjes bij zaten, maar na zoveel goed afgekeurde berichten heb ik er wel vertrouwen in. Dat scheelt me een heleboel werk! Nu maar hopen dat dit bericht niet als ‘spam’ bestempeld wordt.

braamstruikDe laatste keer dat ik in mijn tuin was heb ik de braamstruik verplaatst. Dat was nog een hele onderneming en ik hoop dat het de verplaatsing overleefd heeft. Toen ik de struik in mijn tuin zette was het nog maar een klein struikje. En vooral: de frambozenstruiken eromheen waren nog maar klein. Nu ik echter heb gezien hoe hard deze struiken groeien weet ik dat ze elkaar behoorlijk in de weg gaan zitten. Dus de braamstruik moest er tussenuit. Nu de gele framboos geen vruchten meer geeft, kon ik er met wat minder risico tussendoor. De wortels van de verschillende struiken zaten echter al behoorlijk in elkaar verstrengeld en met name de braamstruik heeft het moeten ontgelden. Maar ik schat in dat deze struik sterk genoeg is om deze operatie weer boven te komen. Bovendien was de grond flink nat, dat is ook een voordeel. De tijd zal het leren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.