balkon opfleuren

heide De bloemetjes op mijn balkon raken uitgebloeid. Al moet ik zeggen dat de afrikaantjes het tot nu toe nog heel goed volhouden. Maar de tomatenplanten zijn verdord, de vlijtige liesjes zowat verdwenen en de boel begon er wat treurig uit te zien. Tijd voor de winterviooltjes! En bij het bloemen kopen kom ik altijd met meer thuis dan ik van plan was. Het geeft niets, ik ben het wel van mezelf gewend.

En zo mogen de komende winter twee kleuren winterviooltjes mijn balkon opfleuren: blauwe en donkerrode. Daarnaast nog een roze bloeiende heide en, een voor mij nieuwe plant, ‘Gentiana scabra’ oftewel een gentiaan. Het is een vaste plant, dat is wel fijn, doorgaans moet ik de bloemen op mijn balkon elk jaar opnieuw kopen.

winterviooltjesEn dan die bloemkool die er nog staat. Nog één plant (van de drie) die nog leeft en zowaar een mini-bloemkool is gaan vormen. ’t Ziet er prachtig uit en het toont maar weer de vastberadenheid van de plant om te groeien en te bloeien.

bloemkool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.