Tot aan de deur

Vanmorgen werd ik gewekt door de postbode die een pakje kwam afleveren. Het was maar goed dat hij zo hard belde want ik had me flink verslapen. Ach, op een vrije dag is dat niet zo erg, maar toch, ik had genoeg plannen voor vandaag.

Vreeken’s zaden, de bestelling is binnen! Mooi zo, dan kan ik mijn veldsla snel zaaien en hopelijk daar nog wat blaadjes van plukken deze winter. En verder kunnen er een hele serie bollen de grond in. Vandaag vind ik het echter te koud om in de grond te woelen, met natte grond wil het werken met handschoenen niet zo, alle klei blijft dan maar aan mijn handschoenen kleven en mijn vingers worden steeds dikker. Zonder handschoenen is het te koud. Nog maar even geduld hebben.

Ondertussen zoek ik naar een appelboom. Bij het tuincentrum in de buurt was ik denk ik te laat. De vorige keer kon ik geen appelbomen vinden en vandaag was er slechts één soort. Wel met 50% korting en maar een klein formaat. Ach… vooruit dan maar, die mag er nog wel bij. Als ik wil kan ik ‘m zelfs op mijn balkon houden maar dat voelt toch wel wat onnatuurlijk. Dus zo staat er dan een ‘Apple Green’ op mijn balkon, verlangend naar de volle grond. Daarnaast wil ik wel graag een serieuze appelboom, een Cox of een Elstar lijkt me wel wat, laagstam. Wat struinen op internet brengt me op een aantal kwekers die redelijk in de buurt zitten, nu op zoek naar iemand die met mij wel een middagje op stap wil om een boom uit te zoeken.

Voor wie nog eens wat kennis wil opdoen voor ’t kiezen van een (fruit)boom is www.bomenonline.nl een boeiende site. Veel informatie en veel soorten om uit te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.