Achter de schermen

Aan mijn blog kun je het niet zien, maar achter de schermen ben ik al enige tijd bezig met ‘google vertellen dat ik besta’. Als je een zoekwoord intypt bij google (of een andere zoekmachine) is er altijd een bepaalde volgorde waarin alle sites op een rijtje worden gezet. Deze volgorde is afhankelijk van verschillende factoren en doorgaans staan de meest relevante sites bovenaan en de sites die het minst logisch zijn onderaan. Maar hoe weet de zoekmachine nu welke sites relevant zijn en welke niet?

Dit hangt deels af van de beschrijving van je site, achter de schermen. In de lijst die tevoorschijn komt nadat je je zoekterm hebt ingevuld zie je onder de link ook een stukje tekst staan. Deze kan de zoekmachine, in mijn geval, uit de blog plukken, precies dat stukje waar ook de zoekterm in voor komt. Wat echter ook kan, als je een heit hebt die je daarover de juiste informatie geeft, is zelf deze tekst typen. Hierdoor kun je bepaalde zoektermen wat beter naar voren doen komen. Als ik wil gevonden worden op volkstuin blog dan zorg ik dat in dat kleine stukje tekst in ieder geval de woorden ‘volkstuin’ en ‘blog’ komen te staan. Hierdoor weet de zoekmachine dat de blog die eraan gekoppeld is, relevant is voor de zoekterm ‘volkstuin blog’.

Nou, ja, dat is even in lekentaal een klein onderdeeltje van waar ik al een tijdje mee bezig ben. Wat ik wilde vertellen is dit: vandaag ontdekte ik dat ik door google gevonden ben en dat mijn zoekterm optimalisatie (zoals het proces wat ik net beschreef heet) geresulteerd heeft in het worden van nummer 19 op 40.700 resultaten.

Nou, daar word ik wel enthousiast van.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.