Rabarber

Gister oogstte ik de laatste rabarber van dit jaar. Na de langste dag maakt de plant meer oxaalzuur aan en dat is niet zo gezond. Bovendien heeft de plant ook tijd nodig om te herstellen van al het oogsten en om weer voldoende energie te verzamelen voor volgend jaar.

Mijn oogst was dit jaar een heel stuk groter dan vorig jaar (niet vreemd natuurlijk) en hoewel ik had bedacht dat ik geen rabarber ging inmaken maar het gedurende de oogsttijd gewoon zou opeten, ben ik vandaag toch aan het inmaken geweest. Tenslotte wil je ook niet alsmaar rabarber eten of rabarbertaart, hoe lekker het ook is. Van de oogst van gister en een zak rauwe rabarber die in de vriezer zatrabarber heb ik bijna 10 potjes met overheerlijke rode rabarber gemaakt. Daar kom ik de winter wel mee door! En dan ligt er ook nog een zak rabarber in de vriezer die ik aan de jam kan toevoegen. Aardbei-rabarberjam… mjammie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.