Regen, regen, regen

Wat heeft het geregend de afgelopen dagen zeg! Toen ik zondag thuiskwam na een weekendje weg stond er in de regenmeter 8 mm en ’s avonds viel er nog eens 7 mm. Ik was er erg blij mee want de tuin was ontzettend droog en kon wel wat regen gebruiken. Zou 15 mm genoeg zijn?

Maandag was het zo warm dat ik het betwijfelde, al dat water was in één dag misschien wel weer verdampt. Ik kan het niet weten, ik ben niet in de tuin gaan kijken, maar de planten op het balkon wilden wel weer wat extra’s. Maar goed, potplanten kunnen nu eenmaal minder opvangen dan een tuin. Dinsdag regende het weer veel; 7 mm. En woensdag heeft het óók nog de hele dag geregend. Tenminste, overal waar ik was, maar of het hier ook steeds geregend heeft weet ik niet, de regenmeter is niet verder dan 5 mm.

Ik ben erg blij met de regenmeter, het geeft me veel duidelijker een beeld van hoeveel water er daadwerkelijk gevallen is. Soms lijkt het heel wat maar is de regenmeter vrijwel leeg. Na een dag als woensdag had ik ook veel verwacht maar bleef het steken op 5 mm. En met die millimeters besef ik ook beter wat ik kan verwachten bij de weersvoorspellingen die ook in millimeters gaan. Wat dat betreft kan ik iedereen met een tuin een regenmeter aanraden. Niet alleen heel handig maar óók leuk en interessant, zo word je ook nog vrolijk van de regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.