Oppasplant

MedinillaIk mag een aantal weken op een mooi, bijzondere plant passen. Omdat de plant wat vaker water nodig heeft dan de gemiddelde plant wilde de eigenares deze liever uit logeren brengen dan dit van de buren te vragen. En wat is er nu leuker dan op een speciale plant passen?

Terwijl ik de plant onder mijn hoede heb zijn twee kleine knopjes uitgegroeid tot al behoorlijke trossen die langzaamaan roze kleuren. Even zoeken op internet levert de naam ‘Medinilla’ op, ik vermoed ‘Medinilla Myriantha’.

MedinillaAch, als ik dan toch wat aan het rondneuzen ben vind ik het ook wel interessant om te weten hoe ik de plant het beste kan verzorgen. En zo ontdek ik dat de plant juist ‘matig’ water moet en nĂ­et in de volle zon moet staan. Tsja, ik wist enkel dat ‘ie veel zonlicht wilde dus heeft de plant de meest zonnige plek in het huis gekregen. Het is een mooie plant en mijn vermoeden dat deze tropische plant niet voor mijn huis geschikt zou zijn is zonet bevestigd. De plant houd er niet van om langere tijd onder de 15 graden te moeten staan en tsja, dat is het bij mij in de winter regelmatig. Het is maar goed dat ik er in de zomer op moet passen, anders had de plant er zeker niet zo florissant bij gestaan.

Medinilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.