Oogsten

Gister kon ik van alles oogsten in mijn tuin. Na een week niet te zijn geweest (soms heb je wat meer andere bezigheden, dat kan gebeuren) werd het hoog tijd om weer eens naar de tuin te gaan. Ik was eigenlijk ook wel erg benieuwd hoe de tuin erbij zou staan. Tenslotte was het groeizaam weer de afgelopen week met veel regen en zon.

Van de sla is één krop doorgeschoten, die laat ik staan om zaad te winnen voor volgend jaar. Twee kroppen heb ik geoogst en de volgende zijn ook al bijna klaar. Tsja, dat krijg je als je een polletje sla van de buurvrouw krijgt (die dacht dat het pluksla was maar het bleek kropsla te zijn) waar wel zo’n 30 kroppen sla uit kunnen groeien. Wat dat betreft valt het qua verdeling van de oogst nog alles mee.

Verder was er een mooie krop andijvie waar ik vanavond lekker van ga eten, een portie bonen, twee kleine courgettes (ik heb ze maar geoogst ook al mochten ze nog wel wat groter; ik kon wel wat courgettes gebruiken) en een bakje Japanse wijnbes. Daar heb ik ’s avonds van gesmuld!

De rozenstruik zit boordevol bloemen, sommige takken kunnen de bloemen bijna niet meer dragen.

In een net zat een vlinder opgesloten, mogelijk is die binnen het net uit z’n cocon gekropen. Gelukkig kon ik de vlinder de vrijheid teruggeven. De volgende keer het fototoestel maar weer mee want de vlinderstruik is inmiddels door de vlinders ontdekt en er zitten een heleboel dagpauwogen en atalanta’s op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.