Verrassing

Ik zat me het afgelopen weekend nog af te vragen of ik niet teveel verwachtte van mijn komkommerplant. Oké, de plant stond eerst in een veel te kleine pot, maar ook nu de plant in een grotere pot staat valt er nog niet zoveel aan te zien. Behalve dan dat de ruimte die de plant kreeg omdat de pot lager stond inmiddels alweer gevuld is met blad en stengel. Moet ik de top eruit halen zodat de plant eens aan zijn komkommers gaat werken? Hoe groot moet de plant zijn voor het een beetje een fatsoenlijke komkommer kan voortbrengen? Ik verwacht niet de grote komkommers die op mijn werk in de kas in volle grond groeien. Daar kan ik niet tegenop. Maar die kleintjes die ter grootte van een halve pink al verrotten vind ik toch wel erg karig.

komkommerVanmiddag dacht ik: oké, de top gaat eruit, anders wordt het niks met die komkommers. Ik zocht naar de top en duwde wat blad opzij. Opeens schitterde daar een prachtige komkommer! Wauw…  En toen bleek dat er in een andere tak óók nog zo’n mooie komkommer zat. Toch wel dus. De regen heeft de plant duidelijk goed gedaan, evenals de verrassing mij.

komkommer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.