Zinnia’s

zinniaIk geniet weer volop van de schitterende zinnia’s in mijn tuin. Het is momenteel veel te warm om ze af te snijden om thuis in een vaas te zetten, binnen de kortste keren is het gebeurd met de pracht. Dan maar foto’s maken en elke keer in de tuin ernaar kijken. Dit jaar heb ik een nieuwe kleur, althans, vorig jaar zat deze er niet bij. Oranje, met rood en roze. Die kleurencombinatie zou ik zelf niet zo snel maken, maar beoordeel zelf maar eens: de bloem is toch prachtig? Ik blijf me maar verwonderen over de schoonheid van de natuur. Het vertelt mij alles over zijn Schepper.

Als je goed kijkt naar de twee verschillende foto’s zie je dat bij de oranje bloem de bloemblaadjes¬† helemaal tot de top zitten. Bij de rozewitte bloem zitten deze alleen onderaan. Tijdens de bloei vallen er blaadjes af zonder dat de bloem er uitgebloeid uit gaat zien. Alleen aan de ‘knobbel’ in het midden, met al het stuifmeel, kun je zien elke bloem al langer bloeit.

zinnia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.