Bonenstruikjes

Ik heb weer wat nieuws geleerd op mijn werk wat ik makkelijk ook kan toepassen in mijn eigen tuin.

De plant waar de boontjes aan groeien heeft aan zijn wortels witte bolletjes die stikstof bevatten. Stikstof is een belangrijke voedingsstof die in de grond moet zitten. Zit er te weinig stikstof dan krijg je gele planten die achterblijven in de groei.

Als je bonen hebt verbouwd kun je na de oogst de plant net boven de grond afknippen. Laat de wortels in de grond zitten zodat de stikstof in de grond wordt opgenomen en als voeding kan dienen voor de volgende planten. Wat een mooi systeem hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.