Oppasplant (II)

Medinilla MagnificaDe oppasplant, genaamd Medinilla, zou vorige week worden opgehaald. De eigenares belde op dat ze terug waren van vakantie en dat ze die avond de plant al wel kon komen ophalen.

“O. JaMedinilla Magnificammer. Ja, nou kijk, de knoppen die er net in begonnen te komen toen ik de plant kreeg zijn uitgegroeid tot bloemtrossen en nog even en deze gaan echt bloeien. Ik was juist zo benieuwd.”

Na dat pleidooi mocht de plant nog even blijven. ’t Is maar goed dat ik weet dat de plant bij mij in de winter niet zou kunnen overleven, anders was de plant misschien wel nooit meer teruggegeven 😉

Afgelopen week is de plan dan toch opgehaald, ik kon nog mooi even zien hoe de bloemtrossen zouden worden. En om te ontdekken dat dit soort toch wel die grote bladeren aan de bovenkant van de bloemtros heeft en dus niet de Medinilla Myriantha is, maar de bekende Medinilla Magnifica. Ach… die namen kan ik toch niet onthouden. De bloemenpracht wel.

Medinilla Magnifica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.