Komkommer oogst

komkommerVandaag heb ik mijn eerste eigen komkommers kunnen oogsten! Hoera! 🙂 Dat had ik een week geleden nog niet gedacht. Zijn ze niet prachtig? Het formaat valt me alles mee, misschien had ik ze nog wel wat langer kunnen laten hangen maar ik wilde niet het risico lopen dat de plant ze ging afstoten omdat er teveel van de plant gevraagd werd. Bovendien kan de plant nu zijn energie gaan steken in de volgende komkommers.

Het zijn overigens nogal stekelige komkommers. Vlak voor het maken van de foto heb ik de stekeltjes er al afgehaald, het voelt net alsof je een grove cactus in je handen hebt. Vorig jaar heb ik van iemand bij de volkstuinen zo’n soort komkommer gekregen. Ik geloof dat deze plant niet van dat zaad is opgekomen maar van ander zaad, toevallig dezelfde soort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.