Prei

preiDe afgelopen week heb ik de eerste prei weer gezet. Met mijn mooie pootstok (ge├»mporteerd uit Friesland ;-)) maak ik gemakkelijk diepe gaten in de grond en is het gemakkelijk klusje. Ik heb in de droge periode de grond wat voorbereidt door veel water te geven zodat het gaten ‘duwen’ gemakkelijker zou gaan. Inmiddels is er zoveel regen gevallen dat de grond voorlopig wel weer vochtig genoeg is. Ik kan de regenmeter net niet aflezen vanuit huis, het buisje is net wat gedraaid, maar het water komt al bijna tot de helft. De weg er naar toe is me wat te nat, daarvoor moet ik mijn laarzen aantrekken. Neem maar van mij aan dat het hier de afgelopen 2 uur flink hard geregend heeft. En dat had het nog niet deze week natuurlijk, over droogte hoeven we deze week niet te klagen.

De prei ziet er een stuk beter uit dan vorig jaar. Het is nog maar net augustus en de dikte van sommige prei is al bijna gelijk aan die van vorig jaar met oogsttijd. Het heeft mooi nog een paar maanden de tijd om verder te groeien. Dat belooft een betere oogst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.