Bezoek

muisIk weet nu nog niet hoe hij me is opgevallen, maar ergens in het loopje van het aanrecht naar de bank zag ik dat er iets over mijn balkon drentelde. Ah, de muis! Of de… ik weet niet hoeveel variaties inmiddels al over mijn balkon hebben gelopen maar de muis die er gister was zal ik de volgende keer herkennen aan de vreemde plek op zijn rechterzij.

Zo snel als ik kon pakte ik mijn camera erbij. Door het raam fotograferen is niet ideaal maar anders zou de muis natuurlijk zo verdwenen zijn.  Dankzij de digitale camera kon ik maar raak klikken en zijn er ook wat foto’s goed genoeg om te tonen. Ach, ze passen toch niet allemaal op de site.

muisTerwijl ik de muis zat te bekijken en probeerde te ontdekken wat voor vreemde vlek het had op zijn zij, liep het zo bij de deur langs tegen de muur op. Opeens was ik wel blij dat het raampje boven de deur dicht zat. Niet dat ik bang ben voor muizen maar ik zit er niet op te wachten om een muis in de huiskamer rond te hebben lopen. Helemaal niet nu alle gaten goed dichtgestopt zijn. En nu maar hopen dat ‘ie niet stiekem door de wijd open deur naar binnen glipt terwijl ik dit stukje zit te typen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.